Tommy Lee Jones beperelte a Nem vénnek való vidék készítőit


Tommy Lee Jones több mint 10 millió dollárt vár a Nem vénnek való vidék készítői ellen indított pertől; a színész szerint ennyivel tartozik neki az Oscar-díjas krimi gyártója, a Paramount Pictures.

A stúdió ellen benyújtott kereset szerint a filmgyártó cég a Nem vénnek való vidék bevételéből való jelentős részesedést, valamint a mozi sikerének függvényében további anyagi ellenszolgáltatást ígért a színésznek. A körzetében egymást érő, brutális és érthetetlen gyilkosságok ügyében nyomozó seriff megszemélyesítője, Jones állítása szerint nem kapta meg a neki ígért nyereségrészesedést, és a költségeket is tévesen vonták le a neki járó összegből.

A perirat értelmében a színész csökkentett előleget kapott, amikor elvállalta a szerepet, szerződésében pedig megannyi hiba szerepelt, amelyeket a stúdió nem korrigált a forgatás megkezdése előtt. A 61 éves Jones a San Antonió-i bírósághoz beadott keresetében azt kérte, hogy egy könyvvizsgáló vegye szemügyre a pénzügyi bizonylatokat és állapítsa meg, mennyivel tartozik neki a sikerfilm gyártója.

A Cormac McCarthy sikerregényéből Tommy Lee Jones főszereplésével, a Coen-testvérek rendezésében készült Nem vénnek való vidék 160 millió dolláros bevételt és négy Oscar-díjat tudhat magáénak.

Forrás: MTIKapcsolódó