Antal Nimród lesz a Filmíró Hétvégék következő vendége


Oliver Stone, Joe Eszterhas és Alan Parker után a Filmíró Hétvégék következő vendége egy Hollywoodban élő magyar rendező. A Magyar Nemzeti Filmalap és a filmhu közös szervezésében megvalósuló esemény vendége Antal Nimród.

Antal Nimród a Filmalap meghívására Magyarországra érkezik, hogy rendezzen egy kisfilmet, amely a magyar filmek népszerűsítését szolgálja. Időt szakít arra is, hogy november 23-án, szombaton a budapesti Puskin moziban találkozzon a filmszakma képviselőivel, fiatal forgatókönyvírókkal, rendezőkkel és filmszakos hallgatókkal. A Kontroll, a Predators, az Armored és a Metallica-film rendezője munkamódszeréről és eddigi életútjáról mesél ezen a filmes szombaton.

A filmszakmai beszélgetés magyar nyelven zajlik majd. A beszélgetőpartner Madarász Isti filmrendező lesz, de a közönség is készülhet kérdésekkel.

A tervezett program:

  • Nézd újra a vásznon – Kontroll filmvetítés (9:00–10:45)
  • Egy amerikai fiú Magyarországon – A korai évek (11:00–12:15)
  • Metró a világhír felé – Így készült a Kontroll (12:30–13:45)
  • Egy magyar rendező Hollywoodban – (15:00–16:15)
  • Pro/Kontra – Magyar filmes rendszer vs. amerikai stúdiószisztéma (16:30–17:30)

A programon a részvétel ingyenes, de a belépést regisztrációhoz kötik. A kurzus elsősorban szakmai beszélgetés, ezért a filmszakmában dolgozók, forgatókönyvírók, rendezők, illetve a filmszakos hallgatók élveznek előnyt a bejutásnál. A szervezők kérik a diákokat, hogy regisztrációkor pontosan tüntessék fel, hogy milyen szakon, szakirányon tanulnak.

A rendezvényre regisztrálni itt lehet: http://tinyurl.com/antal-nimrod

A regisztráció november 18-án éjfélkor zárul, és mindenkit a megadott email címén értesítenek az eredményről – ígérik a szervezők.Kapcsolódó