Az „úton lenni” állapot a témája a Mediawave filmpályázatának


2014. április 29. és május 3. között rendezik a 24. Mediawave Film és Zenei Együttlétet a komáromi Monostori Erődben. A 2014-es eseményre a filmes program részeként a szervezők Úton címmel speciális filmpályázatot is hirdetnek. Nevezhető minden olyan film, műfajilag szabadon, amely valamilyen módon az „úton lenni” állapotát mutatja be.

A kiemelt témával kapcsolatban Hartyándi Jenő fesztiváligazgató elmondta: nevezhető minden olyan film, műfajilag szabadon, amely valamilyen módon az „úton lenni” állapotát mutatja be. Legyen szó fizikális vagy szellemi útról, szabad akaratból vagy kényszer hatására, időszakosan vagy állandóan úton lévő egyénekről, közösségekről, népekről. Bevándorlás, kivándorlás, válaszút, útszél, keresztút, párhuzamos utak. Lehetnek ezek alkotói, vagy szellemi utak, ösvények is. Különösen érdekes, ha a megközelítések elkerülik a médiaipar szupersztrádáit, a filmpiac színes bulvárjait – olvasható a felhívásban.

„Olyan fesztivált szeretnénk, ahol nem az egzotikum, a trükk játssza a főszerepet, hanem az eredeti, a friss, az életteli szemlélet, ahol sokféle gondolkodású, szabad szellemű alkotók találkozhatnak egymással. Geográfiai határhelyzetünk lehetőséget biztosít arra, hogy tudatosan közvetítsünk a ma is egymástól meglehetősen elzárt kelet- és nyugat-európai régió művészeti mozgásai között. Célunk nem az egységesítés, hanem sokkal inkább a helyi értékek, sajátosságok bemutatása” – fogalmazott a fesztiváligazgató.

A nevezési határidő 2014. január 10.

További részletekKapcsolódó