HBO: új detektíves sorozat és új Trónok harca-évad


Kiderült, mikor startol a Trónok harca 4. évadja az amerikai HBO-n: április hatodikán. Viszont addigis új sorozat startolt a tegnap.

Az HBO vadonatúj, saját gyártású nyolcrészes krimisorozatot tűzött műsorra: A törvény nevében (True Detective) főszereplője két louisianai detektív, Rust Cohle (McConaughey) és Martin Hart (Harrelson), akik egykor társak voltak, és együtt nyomoztak egy 17 évvel korábban, 1995-ben elkövetett rituális gyilkosság ügyében. Amikor egy új információ kapcsán a nyomozók meghallgatják őket, felelevenednek a régi emlékek. A visszatekintés során felderülnek az okkultista felhangokkal teli bűnügy részletei, a nyomozók magánélete és ellentmondásos kapcsolatuk.  Az első évad összes részét Cary Fukunaga rendezte, akinek legismertebb munkái a Sin Nombre és a 2011-es Jane Eyre. A széria egyedüli kreátora, az első évad írója és showrunnere Nic Pizzolatto, aki íróként jegyez két epizódot a Gyilkosságból. Az első epizódot online, regisztráció nélkül is meg lehet nézni.

Ezzel szinte egyidőben megjelent a negyedik Trónok harca-évad előzetese. A George R.R. Martin regényfolyamából készült fantasy-sorozat negyedik évadában, melyre közel egy éve várnak a nézők, elkezdődik a Falnál régóta esedékes ütközet a vadak és az Éjjeli Őrség tagjai között, Daenerys tovább folytatja a hódítást a Rabszolga-öbölben, míg Tyrionnal egyelőre nem felfedett okok miatt bilincsbe verve találkozunk. De egy fantasztikus párbajjelenetnek is szemtanúi lehetünk majd a Hegy es a dorne-i harcos, Oberyn Martell között, és úgy tűnik, egy rejtélyes sereg is harcba indul északon.

A Game of Thrones április hatodikán indul Amerikában, Magyarországon egy nappal később már lehet nézni.

(prae.hu)Kapcsolódó