David Fincher rendezi az új Jobs-filmet


Ugyanaz a páros viszi ismét filmre az Apple legendás alapítójának történetét, amely a Facebook-sztorit A közösségi háló (The Social Network) című filmben feldolgozta.

Valószínűleg David Fincher rendezi, Aaron Sorkin írja a forgatókönyvét annak a filmnek, amely a napjaink legnagyobb technológiai újításáért Apple cég és alapítója, Steve Jobs történetét dolgozza fel – írja a The Guardian. A lap a Varietyre hivatkozva jelenti, hogy Fincher még egyeztet a rendezésről, Sorkin pedig a Walter Isaacson-féle, hivatalos Jobs-életrajz alapján írta meg a forgatókönyvet.

Sorkin már 2012-ben beszélt erről a projektről, úgy tervezte, rendhagyó szerkezete lesz: három egysnittes jelenetben tervezte bemutatni, hogyan dobta piacra az Apple a legfontosabb termékeit. „Ez a film csak és kizárólag három jelenetből fog állni. Valamennyi jelen időben fog zajlani” – nyilatkozta akkor a The Daily Beastnek.

Steve Jobsról korábban is készült életrajzi film: tavaly augusztusban mutatták be nálunk a Jobs című életrajzi drámát, amelynek címszerepét Ashton Kutcher alakította, és ez a hagyományos szerkezetű életrajzi munka világszerte összesen 35 millió dollár mozibevételt gyűjtött össze.

David Fincher legutóbb szintén adaptáción dolgozott – emlékeztet a The Guardian: a Gone Girl című bestseller filmváltozatát októberben mutatják be az Egyesült Államokban. A Hetedik, a Harcosok klubja, a Zodiákus és a Benjamin Button különös életének rendezője most executive producerként és rendezőként egy másik projekten is dolgozik: az Utópia című, népszerű brit tévésorozat amerikai verzióját forgatja.


Kapcsolódó