Vágvölgyi B. András és a Kolorádó Kid Kolozsváron


Ma délután 6 órai kezdettel vetítik a Kolorádó Kid című magyar játékfilmet a BBTE Bölcsészettudományi Karán (Horea út 31. sz.), az LK Kortárs Műhely szervezésében. A vetítésen jelen lesz a film forgatókönyvíró-rendezője, Vágvölgyi B. András.

A film főszereplője Kreuzer Béla rakodó és szerencsejátékos, akinek a csuklóján 1959 nyarán kattan a bilincs. Előzetesbe kerül, először még azt hiszi, a lóversenypályán elkövetett csínytevéséért, ám kiderül, hogy az 1956-os forradalomban való részvételéért tartóztatták le. A nyomozás közben régi barátja köpik rá, aztán az élettársáról is kiderül ugyanez. Már csak egy ember van, a zárkatársa, akiben megbízik. Miközben a vonalas ügyésznő inna a véréből, a Svejk-szerű rendőrnyomozó már letudná az ügyet. Az ügyésznő halált kér, a bíró 15 évet ad, amit Kreuzer Béla ki is tölt pontosan. Mikor kijön, már 1974 van, és egy teljesen más világot talál.

A Kolorádó Kid főszerepét Nagy Zsolt alakítja, de játszik a filmben Sárosdi Lilla, Fullajtár Andrea, Gáspár Tibor, Mike Kelly, Kokics Péter és Szabó Zola is. Vágvölgyi B. András filmje közönség-, valamint látvenytervezői díjat nyert a 41. Magyar Filmszemlén, több nemzetközi filmfesztiválon versenyzett, bemutatták a kolozsvári TIFF-en és Filmtettfeszten, illetve a Marosvásárhelyi Alter-Native filmfesztiválon is.Kapcsolódó