Májusban kezdik a hetedik Csillagok háborúja forgatását


A London közelében levő Pinewood Stúdióban kezdődik májusban a Csillagok háborúja franchise következő, hetedik részének forgatását.

A Disney Stúdió és a Lucasfilm megerősítette azt a hírt is, ami szerint az új film 30 évvel később veszi fel újra az 1983-ban bemutatott A Jedi visszatér történetfonalát – írta a bbc.co.uk.

Az új filmben „felbukkan három fiatal színész a főszerepekben, néhány ismerős arc mellett” – fogalmaztak a gyártók a közleményükben, a rajongók örömére, akik azt remélik, hogy az eredeti trilógia sztárjai, Mark Hamill, Harrison Ford és Carrie Fisher visszatér a hetedik részben.

Az új Csillagok háborúját J. J. Abrams rendezi, aki Lawrence Kasdannel együtt a forgatókönyvet is jegyzi.

A hollywoodreporter.com úgy tudja, Adam Driver – akire a Girls című tévésorozatból, a Lincoln és az Inside Llewyn Davis című filmekből emlékezhetünk – nemsokára aláírja a Csillagok háborúja 7. negatív hősének szerepére vonatkozó szerződést. Az online lap szerint a franchise új főszerepét Ed Speelers, Jesse Plemons, Matthew James Thomas, Ray Fisher vagy John Boyega játszhatja.

A Csillagok háborúja franchise ötödször tér vissza brit forgatási helyszínre, az eredeti trilógiát ugyanis az Elstree Stúdióban, a Star Wars I. rész: Baljós álmok pedig a Leavesden Stúdióban forgott (mindkettő az angliai Hertfordshire-ben helyezkedik el).

A George Lucas által megálmodott Star Wars franchise mostanig több mint 4,4 milliárd dolláros bevételt hozott a konyhára 1977, a legelső rész bemutatása óta. A Csillagok háborúja 7. bemutatóját 2015. december 18-ára tervezik.
 Kapcsolódó