Mátyás király és Vlad Țepeș „találkozik” az idei TIFF-en


Kék-piros szemüveggel, filmrajongóként bukkan fel Mátyás király és Țepeș vajda az idei Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál plakátjain. A május 30. és június 8. között megrendezendő fesztivál közleményben ismertette a plakátverseny legjobbjait.

TIFF 2014 - Mátyás király és Țepeș vajda

Ez az első alkalom a fesztivál 13 éves történetében, amikor nem a szervezők által felkért képzőművészek vagy filmesek álmodták meg a TIFF arculatát: pályázatot hirdettek azzal a nem titkolt céllal, hogy a fiatal alkotóknak biztosítsanak kitűnési lehetőséget. A nyertes a kolozsvári Paul Bucovesan lett, aki szülővárosának képzőművészeti egyetemén végzett, és aki mögött jelenleg hét év grafikusi tevékenység áll. Munkáját több mint 100 pályázat közül választották ki a szervezők.

A befutók között volt még többek közt Paul Săvulescu, Radu Gaciu, Ionuț Popescu és Andrei Mărginean egy-egy plakátterve is.

A TIFF-szervezők dicséretben részesítették a Kolozsvár, százegynéhány évnyi mozi című projekt benyújtóit, Doru Popot és Sergiu Lupșét. Az ő plakátjaikon fotómontázs formájában kerültek egymás mellé a „mozivárosról” készült archív és friss felvételek.


Kapcsolódó