Cousteau kapitány bőrébe bújik Adrien Brody


A zongorista főszerepéért Oscarral díjazott amerikai színész a világhírű francia óceánkutató, Jacques-Yves Cousteau figuráját fogja alakítani egy róla szóló életrajzi filmben.

Az információt a filmcsillag francia színészkollégája, Pierre Niney tette nyilvánossá az Allocine.fr honlapnak adott interjúban. Niney maga is szerepet vállalt a filmben, amelyet Jerôme Salle fog rendezni: Pierre Niney alakítja az oceanográfus 1979-ben, hidroplán-balesetben elhunyt kisebbik fiát – tudta meg a lefigaro.fr.

A film címe Odyssey, hiszen Cousteau-t elbűvölte a homéroszi eposz, a hajóját is Calypsónak nevezte el a nimfáról, aki Odüsszeuszt eltérítette útjáról. Később, a 70-es évek elején az oceánkutató a L'Odyssée sous-marine du commandant Cousteau címet adta televíziós dokumentumfilmjének, amelyben az elsők között hívta fel a figyelmet a Földre leselkedő ökológiai katasztrófára.

A várhatóan angol nyelven megszólaló Cousteau-életrajz forgatókönyvéről egyelőre semmit sem lehet tudni – írja a Mediafax. – az alkotók a közel 6 évtizedet felölelő karrier bármelyik részére helyezhetik a hangsúlyt.

Jacques Yves-Cousteau életrajza korábban Wes Andersont ihlette meg, aki 2004-ben mutatta be Édesvízi élet (The Life Aquatic with Steve Zissou) című vígjátékát, ám ez a film korántsem tekinthető életrajzi alkotásnak.Kapcsolódó