Sean Penn lesz a 61. Cannes-i Filmfesztivál zsűrielnöke Sean Penn lesz a 61. Cannes-i Filmfesztivál zsűrielnöke

Sean Penn lesz a 61. Cannes-i Filmfesztivál zsűrielnöke

Sean Penn amerikai színész-rendező a független amerikai mozit és egyúttal azt az Amerika-képet képviseli, amit Európában elfogadnak és kedvelnek.

Sean Penn, az egykori hollywoodi "enfant terrible" filmszerepeiért számos díjat kapott, három jelölés után Clint Eastwood Titokzatos folyó című drámájával végül 2004-ben az Oscar-díjat is kiérdemelte. Idén rendezte az Út a vadonba című alaszkai produkciót, amelyet az Arany Glóbuszra és az Amerikai Filmakadémia díjára is esélyesnek tartanak a kritikusok. Cannes-ban kétszer aratott sikert: 1997-ben a legjobb színészi alakítás Arany Pálmáját kapta az Életem szerelméért (rendező Nick Cassavetes), 2001-ben pedig Az ígéret megszállottja című saját rendezését jelölték a legjobb filmért járó díjra.

A május 14. és 25. között zajló 61. Cannes-i Filmfesztivál zsűrielnöki széke a 47 esztendős színész előnyére válhat, hiszen a filmes szakma a Cote d'Azur-i filmszemlét különcségei mellett minden irányzatot befogadó nyitottságáért tiszteli, amely mellett természetesen remekül elfér az álomvilág csillogása.

Forrás: www.mti.hu

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat