Ma kezdődik a bukaresti TIFF


A vasárnap Kolozsváron véget ért Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál nyertes alkotásait és egy további filmválogatást vetítenek mától június 19-éig a bukaresti Stúdió és Elvira Popescu mozikban, valamint a J'ai Bistrot-ban.

A kolozsvárihoz hasonlóan a bukaresti filmválogatást is a Philomena – Határtalan szeretet nyitja ma este 19:30-kor, ezt követi a Richard Linklater-féle Boyhood 21:30-tól.

A fővárosi TIFF-en levetítik a Transilvania Trófeával és a legjobb főszereplő díjával kitüntetett Stockholm című filmet  (r. Rodrigo Sorogoyen), a rendezői díjas lengyel filmet (Floating Skyscrapers, r. Tomasz Wasilewski), valamint a zsűri különdíjával kitüntetett bolgár-román koprodukciót, a Viktoriát (r. Maya Vitkova).

Levetítik a versenyfilmek egy részét, ezen kívül Vlad Petri Bucureşti, unde eşti? című egészestés dokumentumfilmjét, az Arany Medve díjas Fekete szén, vékony jég című filmet (r. Diao Yinan), az Arany Oroszlán díjas Sacro GRA-t (r. Gianfranco Rosi), Roman Polanski és Michel Gondry új filmjeit, a Csókok és gólok / La gran familia española című vígjátékot (r. Daniel Sánchez Arévalo), Manuel Martín Cuenca Kanibálját, amelynek főszereplőjét, Olimpia Melintét Goya-díjra jelölték, valamint a lengyel Pawel Pawlikowski fesztiválsikerét, a fekete-fehér Idát.

A részletes program elérhető a fesztivál honlapján.

A Stúdió moziban 12 lejbe kerül egy jegy, az Cinema Elvira Popescuban 14 lej a J'ai Bistrot-ban pedig 10 lej az ára.Kapcsolódó