Utómunka-fázisban a Love Building folytatása


A Iulia Rugină rendezte romantikus vígjátékot tavaly ősszel mutatták be Romániában, és a Love Building minden idők legnépszerűbb hazai független filmje lett: több mint 27 000-en nézték meg moziban.

Az új sequel az Another Love Building címet kapta. Télen forgatták, jelenleg az utómunkálatait végzik. Az alkotók csapata változatlan: Iulia Rugină ült a rendezői székben, a forgatókönyvet Ana Agopiannal és Oana Răsuceanuval együtt írta.

A főszerepeket ezúttal is a producerként is tevékenykedő hármas, Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol és Dorian Boguţă alakítja, az operatőr pedig Vivi Drăgan Vasile.

A folytatás „receptje” nagyjából megegyezik az első részével – tudta meg a Film New Europe –, az Another Love Building a fő gyártó, az ActorieDeFilm.ro filmiskola 23 végzőseinek a közös munkája. A történet pár nappal szilveszter előtt játszódik, fél évvel az első rész cselekménye után.

A fiilm teljes költségvetése 150 000 euró, ebből 52 000 eurós támogatást már áprilisban meg kellett volna kapniuk az Országos Filmközponttól (CNC), ugyanis ennyit nyertek az intézmény által kiírt pályázaton. Mivel az összeg késik, a csapat úgy döntött, függetlenként is befejezi a filmet. A bemutató februárra várható.

Az Another Love Buildingen kívül összesen 9 független játékfilm forgott le vagy kerül a mozikba idén Romániában.


Kapcsolódó