Tarr Béla Dél-Koreában hagyta a kéznyomát


Ázsia legnagyobb nemzetközi filmünnepén, a puszani filmfesztiválon tartott mesterkurzust Tarr Béla filmrendező, és a fesztivál „kézlenyomat ünnepsége” keretében megörökítették a kézjegyét.

Tarr Béla volt a díszvendége a napokban a dél-koreai Puszanban (Busan) megrendezett filmfesztiválnak. A világhírű magyar rendező idén az Ázsiai Filmakadémia, az ázsiai filmes nemzedék felkészítésével foglalkozó oktatási program dékánja.

Az október 2–11. között megrendezett filmfesztiválon Tarr Béla mesterkurzust tartott, továbbá a fesztivál hagyományos „kézlenyomat ünnepsége” keretében megörökítették kézjegyét. A puszani fesztivál a kézlenyomat ünnepséggel a filmművészet kiemelkedő alkotóinak életművét méltatja.

Az elmúlt években az ázsiai filmművészet legnagyobb kiválóságai mellett többek között Theo Angelopolous, Peter Greenaway és Szabó István hagyta már kézlenyomatát az utókornak Dél-Korea megapoliszának filmfesztiválján.

Az idén 19. alkalommal megrendezett puszani filmfesztivál programjában bemutatták Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjét – közölte ma a Magyar Filmunió.Kapcsolódó