Todd Solondz visszatér egyik kedvenc szereplőjéhez


Az Isten hozott a babaházban (Welcome To The Dollhouse) című filmdráma kamasz hősnője, Dawn Wiener „felnőtt”, mióta legutóbb a filmvásznon láttuk. Ő kerül az amerikai független filmes rendező következő filmjének középpontjába.

Todd Solondz: Isten hozott a babaházban / Welcome To The Dollhouse (kép a filmből)

Az Isten hozott a babaházban Solondz második nagyjátékfilmje volt, ez hozta meg neki a nemzetközi hírnevet 1995-ben. Főszereplője egy hetedikes, szemüveges diáklány, aki nehezen találja a helyét a környezetében, csetlés-botlásaival egyszerre vicces és szánalmas, ugyanakkor a rendező mély empátiával kezeli a karakterét. A figurát Heather Matarazzo alakította, akinek a – nem túl ragyogó – színészi karrierjét két tévésorozat epizódszerepe után ez a film indította be.

Todd Solondz következő filmjének a címe Weiner-Dog – ezt volt Dawn gúnyneve a „babaházban”, több kis történetből fog összeállni. A felnőtt Dawn szerepét Greta Gerwig (Frances Ha) fogja alakítani.

A film jelenleg előkészítési fázisban van, a költségvetése nem állt még össze, viszont a szereplőválogatás már elkezdődött, többek közt Julie Delpyvel tárgyalnak. Matarazzo egyáltalán nem fog felbukkanni az új filmben.


Kapcsolódó