Clermont-Ferrand-ban lesz a Ricsi premierje


Magyar film is versenyez a holnap kezdődő Clermont-Ferrand-i rövidfilm-filmfesztiválon: Hörcher Gábor Ricsi című, 15 perc időtartamú diplomamunkája.

A kisjátékfilm főszereplője Steinbach Richárd, akiről a szintén Hörcher Gábor rendezte, Drifter című dokumentumfilm is szól (a legjobb elsőfilm díját nyerte el novemberben az amszterdami IDFA-n). A Ricsi című rövidfilm a dokumentumfilm vágása közben készült az ELTE Filmszakán, gyártója a Laokoon Filmgroup, koproducere a KraatsFilm volt, elkészültét a VisionTeam, a 4CUT és a Studio Lamb segítették.

A film szinopszisa szerint a film egy Ricsi nevű fiatal srác története, a barátai búcsúbulit rendeznek neki; miközben készül, édesanyja pakol helyette.

A Clermont-Ferrand-i nemzetközi premierre az alkotók jelenlétében kerül sor a hétvégén.

A Ricsi az egyetlen magyar versenyfilm idén a fesztiválon, a Labo válogatásba ugyanakkor bekerült Bucsi Réka Symphony no. 42 című animációs filmje és Hajdú Richárd Londonban forgatott S című dokumentumfilmje is. Tóth Barnabás két fesztiválkedvenc rövidfilmje, a Vonaton (2003) és az Újratervezés (2013) a Clermont-Ferrand-i fesztivál különprogramjában lesz látható.Kapcsolódó