Az Eszeveszett mesék nyitja a TIFF-et


Az argentin Damian Szifrón fekete komédiája, az Eszeveszett mesék (Relatos Salvajes) nyitja meg a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál 14. kiadását május 29-én 20:45-kor a kolozsvári főtéren.

Az argentin bosszúhistória – koproducere Pedro Almodóvar – otthon igazi kasszasiker. Az Eszeveszett mesék bemutatóját Cannes-ban tartották, és ez a film képviselte az országot legutóbb a legjobb idegen nyelvű film Oscarjáért folyó versenyben. Kritikánk itt.

Az Eszeveszett mesék egyúttal a TIFF Fókusz: Argentina című szekcióját is megnyitja. A válogatásba a tervek szerint az elmúlt két év legjobb argentin filmjei kerülnek – köztük a Dos Disparos (r. Martin Rejtman), az El cinco (r. Adrián Biniez) és az Historia del miedo (r. Benjamin Naishtat). Egyúttal egy rendezőkből, színészekből és producerekből álló küldöttség is érkezik Kolozsvárra a dél-amerikai országból. Mi több, a TIFF-zsűrinek is lesz argentin tagja: Violeta Bava producer, a Buenos Aires-i Centro de Investigación Cinematográfica oktatója.

A 14. TIFF-et 2015. május 29. és június 7-e között szervezik meg Kolozsváron.Kapcsolódó