Leonardo DiCaprio 24 személyiséget fog játszani egyetlen filmben


The Crowded Room a címe a hollywoodi filmcsillag következő, megtörtént eseményeken alapuló filmjének, amelyben egy disszociatív személyiségzavaros figurát fog alakítani: Billy Milligan testében 24 személyiség „szorult”. DiCaprio már 1997 óta érdeklődik a szerep iránt.

Az igazi Billy Milligan a 70-es években vált ismertté: rablással és három nő meggyilkolásával vádolták meg. Ügyvédei azzal érveltek, hogy kliensük nem volt értelmi képességeinek birtokában, amikor a bűncselekményeket elkövette. Ez volt az első eset, amikor ügyvédek a disszociatív személyiségzavart hozták fel a védekezés során. Milligannak állítólag 24 személyisége volt, amelyekből kevesebb mint felét tudták azonosítani a pszichiáterek. A bíró döntése végül tíz év elmegyógyintézeti kezelést írt elő.

A történetből dokumentumregény is született, Daniel Keyes írta, a címe The Minds of Billy Milligan. A könyv alapján Jason Smilovic és Todd Katzberg írja a forgatókönyvet (a páros jegyzi többek közt a Kidnapped című és az Elsőszámű ellenségem / My Own Worst Enemy című tévésorozatokat is).

A 40 éves Leonardo DiCaprio a film producere is lesz, Jennifer Davisson és Alexandra Milchan oldalán.Kapcsolódó