Vranik Roland áprilistól forgat


290 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a filmalap döntőbizottsága Vranik Roland harmadik játékfilmjének – közölte tegnap a Magyar Filmunió.

Az Állampolgár című film a mai Budapesten játszódik, a beilleszkedés nehézségeiről szól egy szerelmi, illetve egy menekült-történeten keresztül. Vranik Roland készülő filmje amatőr színészekkel, minimalista eszközökkel és humorral mutat be emberi drámákat.


A döntőbizottság teljes, 2015/0004. számú határozata


Az Állampolgár főszereplője, az ötvenes évei végén járó fekete-afrikai Wilson, aki családját elvesztette a háborúban, politikai okokból menekült Budapestre, több éve biztonsági őrként dolgozik egy élelmiszerboltban, és az a célja, hogy magyar állampolgár lehessen. Mari a magyar-történelem szakos tanárnő segít neki az alkotmányos alapismeretek vizsgára való felkészülésben, miközben Shirin a fiatal perzsa lány egyetlen esélye, ha névházasságot köt egy magyar állampolgárral.

A film forgatása áprilisban kezdődik Budapesten. A forgatókönyvet a rendező és Szabó Iván, az SZFE tanára közösen jegyzi, és 2014 februárja óta fejleszti a filmalap szakmai és anyagi támogatásával.Kapcsolódó