Shia LaBeouf Andrea Arnolddal forgat


Shia LaBeouf fogja játszani a főszerepet Andrea Arnold brit rendezőnő első Egyesült Államokban forgatott nagyjátékfilmjében.

Az American Honey középpontjában egy tinédzser áll, aki magazin-előfizetéseket árul szerte az Egyesült Államokban, életét kemény bulik, kisebb bűncselekmények és szerelem fűszerezik. Arnold jegyzi a film forgatókönyvét is.

A brit rendezőnő, aki 2003-as Wasp című rövidfilmjéért Oscar-díjat nyert, legutóbb Emily Bronte Üvöltő szelek című regényét dolgozta át a mozivászonra.

Első két nagyjátékfilmjét, a 2006-os Red Roadot és a 2009-es Akváriumot BAFTA-díjakkal jutalmazták és mindkét alkotás elhozta a zsűri díját a cannes-i filmfesztiválról. Tavaly Arnold elnökölt a filmmustra Kritikusok hete elnevezésű programjának zsűrijében.

LaBeouf már korábban is dolgozott együtt Arnoldhoz hasonlóan művészfilmeket készítő rendezőkkel, köztük Lars von Trierrel.

Az amerikai színészt legutóbb a Harag című filmben láthatta a közönség Brad Pitt oldalán, és nemrég fejezte be a Man Down című mozit, amelyben Kate Mara és Jai Courtney a partnere.

(MTI/Variety)Kapcsolódó