A BIDF átköltözik az Urániába


A Corvin mozi helyett idén az Uránia Nemzeti Filmszínházban szervezik meg a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált.

A Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál idei, második kiadása szeptember 23. és 27. között fog lezajlani. A koncepció idén is változatlan: a cél levetíteni a „világ legjobb, díjnyertes dokumentumfilmjeit”, amelyeket máshol nem lenne lehetőség megnézni. A vetítések után az alkotók közönségtalálkozókon mesélnek. A fesztivál pénzjutalommal járó díjainak sorsáról nemzetközi zsűri fog idén is dönteni.

A fesztiválig „elővetítéseket” tartanak, az első április 16-án lesz, az Olasz Intézetben. A BIDF szervezői egy romantikus vígjátékot tűztek műsorra, a címe The Special Need, rendezője Carlo Zoratti. Főszereplője, Enea 29 éves és mindennél jobban vágyik a szerelemre. Egészen konkrétan: testi szerelemre. Olaszországban nem könnyű egy 29 éves szűz srácnak, ráadásul Enea autista – így a helyzet egy cseppet még bonyolultabb. Két legjobb barátja, Carlo és Alex úgy döntenek, segítenek neki, úgyhogy autóval nekivágnak Európának, hogy megtalálják az Igazit. Az út azonban rengeteg váratlan fordulatot tartogat mindannyiuk számára.Kapcsolódó