/ / /

Módosítja katasztrófafilmjének promócióját a Warner Bros.

Hír

A szombati nepáli földrengésre való tekintettel módosítja a hamarosan mozikba kerülő Törésvonal (San Andreas) című katasztrófafilmjének promóciós kampányát a Warner Bros.

A stúdió szóvivője, Paul McGuire szerint együttérzésükről akarják biztosítani a tragédiában érintett embereket. A Dwayne Johnson főszereplésével készült moziban hatalmas földrengés rázza meg Kaliforniát. A film előzetesében Los Angeles-i felhőkarcolók omlanak össze, és hatalmas szökőár temeti maga alá a San Franciscó-i Golden Gate hidat.

Kép a filmből

A Warner Bros. tartja magát a május 29-i bemutatóhoz, de módosítja a film promóciós anyagát, amely mostantól a nepáli segélyprogramok támogatásával kapcsolatos információkat és a természeti katasztrófákra való felkészülési tanácsokat is tartalmazni fog. A film előzetesein és plakátjain azonban már nem fognak változtatni. A Törésvonal június 4-én érkezik a magyar mozikba.

Nem a Warner Bros. az egyetlen filmstúdió, amelyet tervei újragondolására késztetett a pusztító nepáli földrengés. A Universal Pictures Everest című mozija, amely egy tragikus kimenetelű 1996-os expedíció történetét dolgozza fel, a tervek szerint szeptemberben kerül a mozikba. A stúdió azonban most a film promóciójának megváltoztatását mérlegeli, mivel a 7,9-es erősségű földrengés következtében keletkezett lavinák legkevesebb 18 hegymászó és kísérő halálát okozták a Csomolungma nepáli oldalán.

(MTI / BBC News)