Meghaladta a 100 000-es nézőszámot a Liza Meghaladta a 100 000-es nézőszámot a Liza

Meghaladta a 100 000-es nézőszámot a Liza

Ujj Mészáros Károly filmje, a Filmteam gyártásában készült Liza, a rókatündér 10. hete tartja magát a mozik műsorán és a TOP 10-es listán, és csütörtökre virradóra átlépte a 100 000-es álomhatárt. Az eddig mintegy 136 millió forintos bruttó bevételt termelő film a Magyar Nemzeti Filmalap történetének 3. legnézettebb alkotása a Coming out (142 000) és a Megdönteni Hajnal Tímeát (105 000) után.

A Liza, a rókatündért továbbra is számos budapesti mozi vetíti főműsoridőben, így nem kizárt, hogy az előkelő 2. helyen végzi majd a japán mitológiával átitatott, abszurd romkom, megdöntve ezzel Herczeg Attila tavalyi közönségsikerét.


Kritikánk itt, interjúnk a rendezővel és a film CGI-supervisorával itt


A film az első fesztiválról, a portói Fantasportóról a fődíjjal távozott, majd megjárta Osakát, Prágát, Amszterdamot és Brüsszelt, utóbbi kettőről szintén egy-egy díjjal távozott. Az Amszterdami Imagine Filmfesztiválon elnyert Ezüst Méliès díj által Ujj Mészáros Károly filmje bekerült azon alkotások körébe, amelyek az év végén a fantasztikus filmek legfontosabb elismeréséért, az Arany Méliès díjért szállnak versenybe.

Kép a Liza, a rókatündér című filmből

A Liza, a rókatündér nemzetközi turnéja Portóban és Madridban folytatódik, míg Magyarországon legközelebb Debrecenben és Balassagyarmaton találkozhat a film alkotóival a közönség.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat