Magyar Speciális Független Filmszemlét szerveznek ősszel Budapesten


A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület együttműködésben a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel első alkalommal rendezi meg a Magyar Speciális Független Filmszemlét. A kezdeményezés célja, hogy az értelmi fogyatékossággal élő, valamint pszichiátriai és szenvedélybeteg alkotók által készített filmek, a nyilvánosság és a szakemberek előtt bemutatásra, illetve értékelésre kerüljenek. A pályázat nyitott.

A szemlére bármilyen műfajú filmmel lehet nevezni, az alkotás készítésének évétől függetlenül, más rendezvényeken már előzőleg bemutatott és értékelt filmekkel is. A szemlére való nevezés díja 2000 forint, amelynek egyszeri befizetésével, több filmmel is lehet nevezni.

A szervezők szeretnének minél nagyobb teret és nyilvánosságot biztosítani a sérült emberek különleges filmes alkotásai számára, hogy egészen belülről, a leghitelesebb forrásból ismerhesse meg a közönség ezt a sok esetben zárt, mégis rendkívül nyitott világot – áll a fesztivál közleményében. – Az integráció és az elfogadás elősegítése érdekében, valamint hogy egy másik nagyon fontos nézőpont is megnyilvánulhasson, várnak minden olyan civil függetlenfilmest és alkotói csoportot, akik filmjeikben a sérült emberek világát érintik vagy mutatják be.

A nevezett filmek bemutatásra kerülnek a fesztiválon, október 8-án, Budapesten, az Eötvös10 Közösségi- és Kulturális Színtérben, valamint a szemle eseményeit népszerűsítő bemutatókon, televíziós műsorokban, internetes oldalakon. A nevezett filmek a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület archívumába kerülnek.


Teljes felhívás és nevezési lap itt, további információk a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület honlapján.


Kapcsolódó