Gyártástámogatást kapott Pálfi György új filmje


A hang című Lem-adaptáció előkészítését, valamint az elsőfilmes Kostyál Márk és Herendi Gábor júliusban kezdődő forgatását támogatja legutóbbi határoztával a filmalap.

Pálfi György A hang címmel készülő mozifilmje a lengyel Stanislaw Lem Az Úr hangja (1968) című könyvének a feldolgozása lesz. A produkciónak 30 000 000 forint gyártás-előkészítési támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. A hang producere Pusztai Ferenc (KMH Film).

Meglepő vizuális koncepciójú felnőttéválás-történetnek ígérkezik a reklámfilmrendező, Kostyál Márk játékfilmes bemutatkozása, a Kojot, a határon túli színházakban játszó színészek főszereplésével készülő film ugyanis anamorf optikával készül. Csoboth Attila operatőr mellett a rendező is részese lesz az operatőri munkának. A Kojot nagyvárosi élettől feszült főszereplője egy váratlan örökség folytán egy dunántúli kis faluban kezd új életet, ahol telekspekulációs ügybe keveredik, és kénytelen harcba szállni a vidék kiskirályával. A forgatókönyvet Kostyál Márk ötletéből Lengyel Balázs, Lovas Balázs és a rendező közösen jegyzi. A Kojot 38 napig tartó, főként vidéki helyszíneken zajló forgatása július közepén kezdődik. A Megafilm produkciójában készülő film producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya. A filmalap 320 560 000 forinttal támogatja a 2016 őszén mozikba kerülő film gyártását.

2 078 000 000 forint támogatást kapott Herendi Gábor is a Kincsem munkacímen készülő film gyártásátra; a forgatás július végén kezdődik. A világhírű magyar versenyló történetét feldolgozó modern kalandfilm középpontjában Blaskovich Ernő magyar nemes és Otto von Oettingen osztrák főúr ádáz küzdelme fog állni.
Az 1848–49-es szabadságharcot követő Habsburg megtorlás éveinek Magyarországán és Európa legendás lóversenypályáin játszódó szövevényes cselekmény mozgatórugója a szerelem. Herendi Gábor legújabb filmjében az öntörvényű Blaskovich és Klára, Otto von Oettingen modern és felvilágosult lánya viharos kapcsolata, valamint Kincsem páratlan és mesébe illő pályafutása elevenedik meg. A forgatás fő helyszínei a dégi és a keszthelyi Festetics-kastély, az alagi lóversenypálya, valamint a bécsi Prater eredeti formájában megőrzött lóversenypályája lesz, amely az egykori események tényleges helyszíne volt.

A Kincsem című film forgatásán a hazai filmgyártásban szokatlanul magas számú statiszta működik közre. A lóversenyeken játszódó jeleneteket 10–15 kamera rögzíti majd. A Kincsem operatőre Szatmári Péter, producere Hutlassa Tamás és Herendi Gábor.

A magyar nyelven, magyar színészekkel készülő filmet az alkotók a ma is világszerte csodált Kincsemhez méltóan a hazai közönségen túl a nemzetközi mezőnybe szánják. Kincsemért rajongtak az európai uralkodói családok, mítosza Puskás Öcsiéhez és az Aranycsapatéhoz hasonlóan ma is ismert az egész világon.Kapcsolódó