Jennifer Lawrence rendezőként debütál


Az Éhezők viadala franchise véget ért, úgyhogy Jennifer Lawrence új projektbe kezdhet: az Oscar-díjas színésznő vígjátékot fog rendezni.

Jennifer Lawrence és Amy Schumer

Az Entertainment Weeklynek adott interjúban elmondta, hogy már 16 éves kora óta szeretne filmet rendezni, és most tényleg készen áll első rendezői munkájára. A film címe Project Delirium, a forgatókönyvet Amy Schumerrel együtt írják, nemsokára elkészülnek vele.

A történet kiindulópontja egy újságcikk, valószínűleg 2012. decemberében a New Yorkerben megjelent Operation Delirium, amely a 60-as években rosszul elsült vegyifegyver-kísérletről szól. A hidegháborúban ugyanis az amerikai kormány 5000 saját katonáján kísérletezett könnygáztól LSD-n át mérgekig többféle anyagot is tesztelt rajtuk: „Akik szarint vagy egyéb, a nácik által kifejlesztett idegmérget kaptak… szédülést, fáradtságot, depressziót tapasztaltak, és egyszercsak valaki azt mondta: miért ne összpontosíthatnánk ezekre a mellékhatásokra? létrehozhatnánk egy olyan fegyvert, ami mentálisan beszámíthatatlanná teszi az embereket, de nem öli meg őket?” – fogalmaz a kísérlet céljairól a cikk szerzője, Raffi Khatchadourian. A kísérletet túlélő katonák néhány évvel ezelőtt pert indítottak a kormány ellen.

Lawrence ugyanakkor nem tervezi megszakítani színészi karrierjét, David O. Russellel közös harmadik filmjük bemutatójára készül. (Első közös munkájuk, a Silver Linings Playbook hozta el Jennifer Lawrence számára az Oscar-díjat.) A Joy című életrajzi dráma karácsonykor kerül a mozikba Amerikában, magyaroszági bemutatója december 31-én lesz, romániai vetítései január 8-án kezdődnek.Kapcsolódó