/ / /

Az amerikai kritikusok is díjazták a Saul fiát

Hír

A Critics' Choice Awards legjobb idegen nyelvű filmje is a Saul fia lett. Az Egyesült Államok és Kanada filmkritikusainak díját 21. alkalommal adták át tegnap Los Angelesben.

A Tom McCarthy rendezte, az elmúlt egy év legjobb filmjének járó Oscar-díjra is jelölt Spotlight három fontos trófeát is elvitt a tegnap esti gálán: elnyerte a legjobb filmnek, a legjobb eredeti forgatókönyvnek, valamint a legjobb szereposztásnak járó díjat. Utóbbit Rachel McAdams vette át, aki filmbeli kollégái, Liev Schreiber, Mark Ruffalo, John Slattery, Michael Keaton, Brian d’Arcy James és Billy Crudup nevében is megköszönte a kitüntetést.

Leonardo DiCaprio A visszatérő főszerepéért megkapta a legjobb színész díját, a Room Brie Larsonja pedig a legjobb színésznőét vette át. A mellékszereplők közül Sylvester Stallone-t és Alicia Vikandert díjazták a Critics' Choice gálán, előbbit a Creedben, utóbbit A dán lányban nyújtott alakításáért.

A legtöbb kategóriában – kilencben – a Mad Max: A harag útját díjazták: a legjobb rendező, látványtervező, jelmeztervező, frizura és smink, vizuális effektek díja mellett a legjobb akciófilmnek is kikiáltották, illetve Tom Hardyt és Charlize Theront is kitüntették a kategória legjobb színészeiként.

A vígjáték-kategória fődíjasa a The Big Short lett, amely a legjobb adaptált forgatókönyv díját is megkapta, főszereplője, Christian Bale ugyanakkor a kategória legjobb színésze díjat is elvihette.

Az amerikai kritikusok szerint az Agymanók volt a tavalyi év legjobb animációs filmje, a legjobb dokumentumfilm pedig az Amy Winehouse énekesnőről szóló portré, az Amy lett. A szavazók tévésorozat-kedvence a Mr. Robot és a Master of None volt, dráma-, illetve vígjáték-kategóriában.