/ / /

Belga fesztiváldíjat kapott a Szerdai gyerek

Hír

Horváth Lili első mozifilmje újabb nemzetközi fesztiváldíjat nyert, ezúttal a belgiumi Mons tegnap este véget ért seregszemléjén (Festival International du Film d'Amour de Mons) – közölte ma délelőtt a filmalap.

A Szerdai gyereket az európai elsőfilmeket felvonultató program legjobb filmjének ítélte a fiatal filmesekből álló zsűri (Jury des Jeunes Européens), és Horváth Lili alkotását tüntette ki a nagydíjjal.

A február 19. és 26. között megrendezett népszerű mons-i filmfesztivál közel 100 alkotást vonultatott fel.

Horváth Lili első egészestés játékfilmje tavaly nyáron, Karlovy Varyban elnyerte az East of the West verseny fődíját és a filmkritikusok Fedeora-díját, majd Cottbusban a legjobb rendező díját kapta. A kalkuttai nemzetközi filmfesztivál szakmai zsűrije fődíjjal jutalmazta tavaly, és a közönség szavazatai alapján elnyerte a trieszti filmfesztivál fődíját januárban.

A Szerdai gyerek egy jórészt elsőfilmesekből álló, kreatív csapat közös munkájának eredménye. Horváth Lili rendezőn és Vecsei Kinga főszereplőn kívül ez az alkotás a nagyjátékfilmes bemutatkozása többek közt Fehér Károly producernek (Popfilm), Szabó Dániel vágónak és Maly Róbert operatőrnek is. A Szerdai gyerek zeneszerzője Presser Gábor, hangmérnöke Várhegyi Rudolf, koproducere Henning Kamm és Pataki Ági. A film a Magyar Nemzeti Filmalap és a Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein támogatásával készült.

Címkék

, , hír, film