/ / /

Friss Hús – friss program

Hír

Teljes a 4. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál programja. A március 30. és április 3. között megrendezendő fesztivál műsora 2014. januárja után készült, nemzetközi és magyar rövidfilmekből állt össze. Versenyben van egy erdélyi rendező filmje is: Visky Ábel Romanian Sunrise-a.

4. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál

A nemzetközi versenyprogram három blokkjának válogatásában olyan filmek szerepelnek majd, mint az idén februárban Oscar-díjat nyert Stutterer (Dadogó) vagy a legutóbbi Európa Filmdíj győztese, a horvát Picnic (Piknik) című film, de bekerültek a válogatásba olyan alkotások is, amelyek a Sundance, a Berlinale vagy a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjaiban versenyeztek.

A magyar programba összesen 30 filmet válogattak be. A magyar közönség a Friss Húson láthatja először Bucsi Réka új, LOVE című animációs filmjét, amelynek világpremierje a Berlinalén volt, és a napokban az egyik legrangosabb amerikai fesztiválon, az SXSW-n vetítik. A korábbi rövidfilmjeivel nagy sikereket arató Kárpáti György Mór Gólyatábor című munkája szintén a Friss Húson mutatkozik be, akárcsak Fabricius Gábor új filmje, a Dialogue.

Emellett számos figyelemre méltó alkotás került a versenyprogramba a magyar filmes oktatási intézményekből (Budapest Metropolitan Egyetem, ELTE, MOME, SZFE), valamint a Magyar Média Mecenatúra által támogatott filmek is megjelenési felületet kapnak – közölték ma délelőtt a szervezők.

A tavalyi Friss Húson bevezetett programszerkesztési koncepciónak megfelelően az animációs és az élő szereplős filmek idén is közös blokkokban, de külön kategóriában versenyeznek. A fesztivál záróünnepségén három fődíjat osztanak ki: a legjobb magyar élő szereplős, a legjobb magyar animációs, és a legjobb nemzetközi élő szereplős/animációs filmnek járó díjat.


Még több információ a szervező daazo.com-on.