Jeles András újra mozifilmet rendez


A kis Valentino Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezője 13 év szünet után újra rendez. A rossz árnyék 250 millió forint gyártási támogatást kapott a filmalaptól.

ifj. Hans Holbein: Követek

A Muhi András és Ferenczy Gábor producerekkel készülő film forgatása május végén kezdődik Budapesten. Az operatőr Medvigy Gábor, a látványtervező Árvai György, a jelmeztervező Szűcs Edit lesz. A szereplők válogatása még folyamatban van.

A rossz árnyék egy különleges képességekkel megáldott huszonéves fiatalember és restaurátor apjának története. A film központi motívuma ifj. Hans Holbein reneszánsz festő alkotása, a Követek, melyről barátja megrendelésére másolatot készít a restaurátor. A mestermű rejtett üzeneteinek felfejtésével párhuzamosan bontakozik ki a cselekmény, amelynek során kiderül, hogy a restaurátor számára a másolat megalkotása nem csupán egy szakmai próbatétel, hanem egy titkokkal teljes kutatás, amely egész életét váratlan megvilágításba helyezi, és ijesztő kérdésként állítja elénk.

A rossz árnyék Jeles korábbi munkáihoz hasonlóan a történeten túl a világ általános és aktuális állapotának felmutatása lesz – áll a filmalap ma délutáni közleményében.


Kapcsolódó