Európai filmekkel bővíti kínálatát a Netflix


A Netflix legfontosabb feladata a közeljövőben a kínálat globalizációja – derült ki a párizsi Cité du Cinémában tartott Netflix Fesztiválon, április 11-én. Francia, brit és német filmeket terveznek gyártani, illetve forgalmazni.

Az online műsorszolgáltató CEO-ja, Reed Hastings kijelentette: „a világ minden részéről származó csapattal a világ minden csücskében gyártunk, és tartalmakat is világszinten szórjuk”. Példaként a Narcos című filmsorozatot hozta fel: a Pablo Escobarról szóló történet Kolumbiában játszódik, az Egyesült Államokban gyártják, a rendezője és a főszereplője pedig brazil (José Padilha és Wagner Moura). A globalizációs célok azonban ezen túlmutatnak.

A Netflix következő saját produkciója a Marseille című, nyolc részes francia film lesz, amelyet Franciaországban is forgatnak, a város polgármesterének szerepében Gerard Depardieu-t láthatjuk viszont. A premier május 5-én lesz (nálunk is). November 4-én tervezik bemutatni a The Crown című brit sorozatot II. Erzsébet királynőről – a film alkotója a brit forgatókönyvíró és dramaturg Peter Morgan. Bemutató előtt áll még a Dark című német nyelvű, Németországban forgatott thriller vagy a The Get Down (augusztus 12-étől lesz elérhető) – utóbbi ugyan Brooklynban játszódik, de afroamerikai kultúrkörben és a hip-hop világában. Kanadai-brit koprodukcióban készült a Special Correspondents című, játékfilm is Ricky Gervais rendezésében; a film egy francia alkotás remake-je, újságírók iraki kalandjairól szól, április 29-étől lehet majd megnézni.

A Netflix további tervei között szerepel a gyerekeknek szóló, illetve családi filmes kínálat bővítése. Ennek első lépését a BeatBugs című animációs film jelenti: alkotója Josh Wakely, a Beatles-ek zenéjét tervezi terjeszteni a legfiatalabbak között, Pink- vagy Eddie Vedder-átdolgozások révén.

További sorozathírek: július 1-jén jön a Marco Polo második évadja – jelentette be a főszerepet alakító Lorenzo Richelmy; Kate Mullgrew (Red) elmondta, hogy az Orange is the New Blackből is jön a következő, negyedik évad, ami „nagyon sötét” lesz, a tegnapi rendezvény sztárja, Kevin Spacey azonban semmit nem árult el a House of Cards új évadjáról.

A Netflix január óta elérhető Romániában és Magyarországon, kínálata sokkal szűkebb, mint több másik országban.Kapcsolódó