Nae Caranfil új filmje nyitja az idei TIFF-et


Ez lesz 6,9 pe scara Richter világpremierje. A zárófilm egy Oscar-jelölt rendező idén, a Sundance-en díjazott drámája, a Belgica lesz.

A Filantrópia és A többi néma csend rendezője hetedik játékfilmjével tér vissza idén a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválra.

Az új, burleszk- és musicalelemekkel tűzdelt, szerelemről, depresszióról, az élet „derekáról” és a földrengésektől való rettegésről szóló vígjátékot Kolozsvár főterén vetítik május 2-én, pénteken, 21:45-től, a fesztivál 15. kiadásának nyitófilmjeként.

A vetítést megelőző fesztiválnyitó 20:30-kor kezdődik. A szervezők több meglepetést – köztük a francia Transe Express előadását – ígérnek. A belépő 30 lejbe fog kerülni.

Nae Caranfil: 6,9 pe scara Richter (kép a filmből)

A belga Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, Oscar-jelölés 2014-ben a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában) rendezői díjat nyert idén a Sundace filmfesztiválon Belgica című drámájával. Két bártulajdonos fivér alkohol, szex és drogok irányította, sikerekkel és kudarcokkal teli, valós ihletésű történetét mutatja be. A 15. TIFF zárófilmjét szintén a főtéren, június 5-én fogják levetíteni.Kapcsolódó