Portréfilm készül Whitney Houstonról

Az egészestés hosszúságú dokumentumfilmet a One Day in September Oscar-díjas rendezője, Kevin Macdonald forgja rendezni. Ez lesz az énekesnőről forgatandó, első, örökösei által jóváhagyott portréfilm.

A film producere Simon Chinn – aki a Man on Wire (2008) és a Searching for Sugar Man (2012) című filmjeivel nyert két Oscar-díjat –, Jonathan Chinn (Fantastic Lies, American High) és Lisa Erspamer (Running From Crazy). A projektet a Cannes-i Fesztiválon tervezik bemutatni, nemzetközi forgalmazót keresnek hozzá.

Kevin Macdonald - Whitney Houston

Whitney Houston több mint 200 millió albumot adott el világszerte, több dalt vett fel, mint bármely másik popénekesnő valaha, és sztárénekesnők generációit ihlette meg Mariah Carey-től Lady Gagán át Beyoncéig – összegzi a téma fontosságát a Variety. „Olyan országokban is sikeres volt, ahol általában színesbőrű énekesek munkáit nem lehet eladni” – idézi a lap Macdonaldot. Houston életútját és sikereit ugyanakkor függőségről és önpusztításról szóló történetek árnyékolják be.

Macdonald dokumentumfilmje teljes képet szeretne festeni, megszólaltat barátokat, családtagokat, kollégákat, olyanokat is, akik korábban sosem tették közzé az énekesnőhöz kapcsolódó emlékeiket. A filmbe belesző többek közt egy Clive Davisszel készült interjút is: az Arista Records alapító vezetője vitte csúcsra Houston karrierjét.

„Soha nem látott anyagokhoz fértünk hozzá Whitney teljes életéről, a templomi gospelkórusbeli kezdetektől 48 évesen bekövetkezett, tragikus haláláig, és három évtizednyi zenei anyaghoz, benne exkluzív demófelvételekkel, ritka előadásokkal és audioarchívummal – árulta el a rendező. – Bár nem félünk bemutatni Whitney életének sötétebb részleteit – a függőségbe süllyedést –, szeretnénk, ha a közönség pozitív érzésekkel távozna majd a moziból[…]. Meg szeretnék mutatni egy nőt, akit a legőrültebb rajongói sem ismertek.”

Kapcsolódó