Roman Polanski francia thrilleren dolgozik


Roman Polanski francia thrillert rendez, amelynek forgatókönyvét Oliver Assayas írta a D'apres une histoire vraie (Igaz történet alapján) című díjnyertes regényből.

Roman Polanski - D'apres une histoire vraie

A Variety szerint a film producere Wassin Beji, aki a párizsi Wy Productions produkciós cégével kapcsolódott be a munkába.

A pszichológiai thriller forgatókönyvét a cannes-i Arany Pálmával rendezőként idén kitüntetett Olivier Assayas írta Delphine de Vigan regénye alapján. A könyv egy író és rajongója veszélyes, mérgező kapcsolatát mutatja be.

Az Oscar-díjas Polanski utoljára a Vénusz bundában (La Vénus à la fourrure, 2013) című filmet rendezte, és hosszú ideje dolgozik egy Dreyfusról szóló filmen, amelyet Lengyelországban szeretne leforgatni. A lengyel-francia állampolgár rendező, aki Franciaországban él, a közelmúltban járt szülőhazájában, hogy előkészítse a produkciót.

A lengyel igazságügyi miniszter és főügyész azonban május végén bejelentette, hogy megfellebbezi azt a korábbi lengyel bírósági döntést, amely szerint nem adják ki Roman Polanskit az Egyesült Államoknak, ahol 1977 óta van érvényben elfogatóparancs ellene kiskorú megrontása miatt. A fellebbezés óta még nem született újabb bírósági ítélet az ügyben. A kiadatási kérelem jóváhagyása esetén a készülő Dreyfus-film is veszélybe kerülhet.

(MTI)Kapcsolódó