Filmtudomány mesteri képzés Kolozsváron - őszi felvételi Filmtudomány mesteri képzés Kolozsváron - őszi felvételi

Filmtudomány mesteri képzés Kolozsváron - őszi felvételi

A Sapientia EMTE filmszakának mesteri képzésére szeptember ötödikétől lehet jelentkezni, még van öt tandíjmentes hely.

A „Sapi” újonnan felszerelt stúdióval, nemzetközi tanári karral működő képzésre várja régi-új hallgatóit. A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) együttműködésével létrehozott mesteri képzés a kortárs mozgóképkultúra legaktuálisabb kérdéseire helyezi a hangsúlyt, és – figyelembe véve a kelet-európai filmszakma realitását – elsősorban kisjátékfilmes, dokumentumfilmes vagy a fikciót a dokumentarizmussal ötvöző projektek megvalósítását tűzi ki célul, olyan filmek elkészítését, amelyek bemutathatók a televízióban, vagy esélyesen nevezhetők nemzetközi fesztiválokra.

A mesterszakra olyanok jelentkezését várják, akik:

  • érdeklődnek a kortárs filmkultúra és filmkészítés kérdései iránt,    
  • szívesen vennének részt filmes alkotócsoport munkájában (forgatókönyvíróként, rendezőként, operatőrként, vágóként, gyártásvezetőként, filmhang készítőként, fotósként, stb.),    
  • céljuk a (mozgó)képkultúra behatóbb tanulmányozása.

Jó hír, hogy a filmes alapképzés nem képezi a mesterképzésre való jelentkezés alapfeltételét.  A 2016-17-es tanévben a Sapientia EMTE oktatói mellett a mesteri képzésen a következő külföldi vendégtanárok fognak órát tartani:  Gelencsér Gábor (filmesztéta, ELTE, Budapest), Pálos György (Balázs Béla-díjas filmrendező és operatőr, ELTE, Budapest), Kerekes Péter (nemzetközi hírű dokumentumfilm rendező, Szlovákia), Varga Balázs (filmesztéta, ELTE, Budapest), Király Hajnal (kutató, ELTE, Budapest).

A felvételivel kapcsolatos részletes információk ide kattintva érhetők el.

2016. szept. 5-11: iratkozási periódus
2016. szept. 12-13: felvételi vizsgák lebonyolítása (szept. 12: írásbeli, szept.13: szóbeli, szept. 13/14: eredményhirdetés)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat