Kivágtak egy jelenetet a Kútból


Egyik napról a másikra eltűnt egy jelenet Gigor Attila Kút című filmjéből, a forgalmazó kicserélte a már egy hete vetített kópiákat – számolt be ma reggel a nol.hu.

„Lapunk kérdésére több filmszínház üzemeltetője is megerősítette, a forgalmazó Vertigo Média szerdán írásban jelezte, hogy egy jelenetcsere miatt új kópiákat küldenek Gigor alkotásából, és a jövőben kizárólag ezt az új verziót vetítsék az amúgy már egy hete bemutatott filmből. A filmterjesztő cég nem magyarázta el a változtatás okát a moziknak” – írja a nol.hu.

A filmből, egy kevéssel a végkifejlet előtt látható, kb. 3 másodperces részlet tűnt el, amelyben Kálomista Gábor producer jelent meg a HírTV Páholy című produkciójának műsorvezetőjeként. A cikk szerint a producer nem látta a filmet, de „lapunkból értesült arról, hogy ő személyesíti meg Abszurdisztánt, és nagyon nem örült annak, hogy feltűnik a filmben. Személyes támadásként élte meg a szerepeltetést, de az ominózus jelenet nem jogi okok miatt került ki a filmből”.

Az eset kapcsán sem a forgalmazó, sem a producer, sem a rendező nem kívánt nyilatkozni.


Kritikánk itt: Az élet értelme és néhány prostituált


A Kút 315 millió forintos gyártási támogatást kapott a filmalaptól. A filmet szeptember 22-e óta vetítik a magyarországi mozik, mostanig mintegy hétezren látták.Kapcsolódó