Inkubátor az Alter-Native-on


Treatmentpályázatot hirdetett a Alter-Native filmfesztivál. A november 6-án kezdődő rendezvénysorozaton Hegedűs Bálint ismerteti a filmalap erdélyi fiatal filmeseket is megcélzó Inkubátor Programját.

A 24. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm-fesztivál szakmai programja keretében Hegedűs Bálint, a Magyar Nemzeti Filmalap ismerteti az intézmény Inkubátor Programját, amelyet tavaly hirdettek meg először fiatal filmesek támogatására. A programban nem csak magyarországi fiatalok vehetnek részt: külföldi egyetemek rendezőszakos végzettjei is pályázhatnak.

A találkozón egyúttal lehetőséget biztosítanak három alkotónak, hogy ismertesse a filmtervét, és a forgatókönyv fejlesztését segítő, módszertani tanácsokkal látják el.

A filmterveket treatment formájában várják október 25-ig az office@alternativeiff.ro és a durstgy@gmail.com emailcímekre.

Az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm-fesztivál idei kiadása november 4. és 6. között Marosvásárhelyen. A versenyprogram összesen 45, félórásnál rövidebb alkotást foglal magába; van közöttük kisjátékfilm, kísérleti és animációs film, de több dokumentumfilm is helyet kapott a programban. A filmek közül 6 magyar (Bernáth Szilárd: Fizetős nap; Visky Ábel: Romanian Sunrise; Mészáros Péter: Keringő; Kovács István: Betonzaj; Bucsi Réka: LOVE).



Kapcsolódó