Készül Ujj Mészáros Károly második mozifilmje


Az X. című kriminek 489 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága. A filmet a tervek szerint tavasszal kezdik forgatni, és 2018 második felében mutatják be.

A készülő X. annyiban rokonítható a Liza, a rókatündérrel, hogy ismét sok haláleset szerepel a történetben, de vígjáték helyett skandináv típusú, erős vizuális világú, nagyon izgalmas, látványos és fordulatos krimi készül – közölte a filmalap.

A főbb szerepeket Balsai Móni, Schmied Zoltán és Bede-Fazekas Szabolcs játssza – mindhárman nyomozót alakítanak. Kulka János is feltűnik majd a napjaink Budapestjén játszódó történetben, ahol egy lányát egyedül nevelő rendőrnő egy szövevényes bűnügy kellős közepén találja magát.

A stáb kulcstagjai nagyrészt megegyeznek a Liza, a rókatündér hét Magyar Filmdíjjal és több mint 20 nemzetközi fesztiváldíjjal is elismert alkotógárdájával. Az operatőr Szecsanov Martin lesz.  A film producere Muhi András és Ferenczy Gábor, gyártója a Focusfox.Kapcsolódó