400 pap jelenlétében mutatják be Scorsese új filmjét


Ma lesz a Silence díszbemutatója a Vatikánban, a vetítésen 400 pap vesz részt.

Ferenc pápát nem várják a 159 perces film vetítésére, viszont helyi sajtóinformációk szerint Scorsese magánbeszélgetésen találkozhat a pápával – írja a The Guardian

A Silence a 17. században Japánba küldött jezsuita misszionáriusok tragédiáját dolgozza fel. Két jezsuita szerzetes, Sebastião Rodrigues és Francis Garrpe a Tokugawa sógun vezette Japánba érkezik. A sógun tiltja a katolicizmust, és igyekszik elszigetelni Japánt a világ többi részétől. A két férfi szemtanúja lesz annak, amint saját kormányuk lemészárolja az itt élő keresztényeket, az uralkodó ugyanis minden nyugati hatástól meg akarja tisztítani az országát. Idővel a két lelkész útjai különválnak – Rodrigues vidékre kerül, ahol azon tűnődik, hogy miért nem avatkozik bele Isten a dolgok alakulásába, amikor gyermekei ily módon szenvednek.

A film egy Shusako Endo-regény adaptációja, főszerepeit Adam Driver és Andrew Garfield alakítja, de felbukkan mellettük Asano Tadanobu, Ciarán Hinds és Liam Nieson is.

A Silence világpremierjét egy héttel a római bemutató előtt tartották. Karácsony táján kerül moziforgalmazásba Görögországban és az Egyesült Államokban, hazai bemutatóidőpont még nincs.


Kapcsolódó