Nálunk is dobbintott a Netflix legnagyobb vetélytársa


Tegnaptól világszerte – Magyarországon és Romániában is – elő lehet fizetni az Amazon Prime Videóra, az Amazon online videótékájára.

A tartalmak elérhetőek számítógépről, okostévéről és mobileszközökről – legtöbb három eszközre streamelhetők egyszerre –, sőt, letölthetőek. A filmek és tévéshow-k egyelőre kizárólag angol nyelven, felirat nélkül érhetőek el.

Az Amazon Prime Video legnagyobb versenytársához, a Netflixhez hasonló stratégiával debütált: regisztrációt és bankkártyaadatokat kér, majd ideiglenesen ingyen elérhetővé teszi az általa szolgáltatott tartalmakat. A különbség az, hogy míg a Netflix nagyjából egy évvel ezelőtti indításakor egy hónap ingyen online tévézést ígért, az amazonos ajánlat egy hétre szól. A profilt ekkor akár törölni is lehet.

A havi bérlet az egy hetes próbaidőszak után havi 2,99 euróba, azután 5,99 euróba fog kerülni. Így is olcsóbb lesz, mint a Netflix, amelyen a legkisebb felhasználói csomagért 7,99 eurót, a HD minőségű tartalmakat sugárzóért 9,99 eurót, a legdrágább csomagért pedig 11,99 eurót kell kifizetni. (A hivatalos közlemény szerint Belgiumban, Kanadában, Franciaországban, Indiában, Olasz- és Spanyolországban ingyenes marad az Amazon Prime előfizetés részeként.)

Az Amazon 200 országból lett elérhető, ami szám szerint lekörözi a Netflix jelenlétét: utóbbi „csupán” 130 országban van jelen.

Az Amazon ígérete szerint a felületen világszerte elérhetőek lesznek a gyártó saját sorozatai – Mozart in the Jungle, Transparent, The Man in the High Castle, The Grand Tour. Bár kétségtelenül ez az Amazon filmes vonalának legnagyobb dobása az elmúlt egy évben, várhatóan kedvezni fog az illegális letöltéseknek – figyelmeztet a The Verge írása. A cikk szerint az Amazon mégis abban reménykedik, hogy bár a kalózok egy részét jó és becsületes feliratkozókká változtathatja.Kapcsolódó