/ / /

Májusban jön az új Twin Peaks

Hír

Bemutatódátumot kapott David Lynch legendás filmjének a folytatása.

Május 21-én, vasárnap este 9-kor mutatják be az amerikai Showtime előfizetőinek David Lynch új Twin Peaks sorozatát. A 18 részes, részenként 1 órás sorozat első két része debütál ekkor, majd a 3. és 4. részt is streamelik a Showtime Anytime és a Showtime On Demande online tévécsatornák előfizetői számára – jelentették be a sorozat Twitterén. A következő részeket egyesével sugározzák majd.

Májusban jön az új Twin Peaks

Az eredetileg 9 részesre tervezett harmadik évad tervét 2014 októberében jelentette be a Showtime. A 18 részt David Lynch rendezte – bár egy ponton ki akart lépni a produkcióból, amit több szereplő is elképzelhetetlennek minősített, majd a rendező visszatért a munkához –, a forgatókönyvet is ő írta Mark Frosttal együtt.

A Twin Peaks folytatásában Kyle MacLachlant láthatjuk viszont Dale Cooper FBI-ügynök szerepében, és visszatér a képernyőkre Sheryl Lee és Dana Ashbrook is Laura Palmer, illetve Bobby Briggs szerepében.

Az 1990-ben bemutatott első évad 14 Emmy-jelölést kapott, a filmkritikusok nagy lelkesedéssel fogadták. A kétórás pilot az 1989–90-es szezon legnézettebb televíziós produkciója volt, az amerikai nézők 33%-a látta. A hetente egy-egy Twin Peaks epizódnak köszönhetően az ABC nézettsége nagyobb volt, mint valaha. A széria népszerűsége a második évad felénél kezdett csökkenni, miután kiderült, hogyan gyilkolták meg Laura Palmert. A második évad 15. részének bemutatása után a Twin Peaks az amerikai tévéműsorok toplistájának 85. helyére zuhant vissza, ezért az ABC úgy döntött, nem forgatja le a harmadik évadot.

David Lynch utólag azt nyilatkozta, hogy sajnálja, amiért feladta az ABC vezetőségével szembeni küzdelmet, és a második évad 22. részével abbahagyta a sorozatot. A rajongók maguk is elégedetlenkedtek, az utolsó rész ugyanis nem varrta el a szálakat, a szereplőket bonyolult helyzetben felejtette.

A sorozatot 1992-ben a Twin Peaks: Fire Walk With Me című mozifilm követte, amely Laura Palmer életének utolsó hét napját mesélte el, de még mindig túl kevés kérdésre válaszolt.