Nem mutatják be a Michael Jackson-életrajzot


Lánya felháborodása miatt nem sugározza a Sky tévécsatorna a Michael Jacksonról szóló tévésorozat-epizódot.

Paris Jackson csütörtökön kijelentette, hogy „mélységesen megbántotta” az, ahogy apját ábrázolták a filmben.

A félórás epizód a Sky Arts Urban Myths sorozatában ment volna adásba. A csatorna azonban pénteken közölte, hogy nem vetítik le. Hangsúlyozták, hogy „nem volt szándékukban bárkit is megbántani” a műsorral, mindössze egy állítólag megtörtént epizódot akartak feleleveníteni Jackson életéből. A Sky hozzáfűzte, hogy a Jackson szerepét eljátszó Joseph Fiennes is egyetért a döntéssel.

A film azt mesélte volna el, hogyan utazott Jackson New Yorkból Los Angelesbe Elizabeth Taylor és Marlon Brando társaságában a metropoliszt ért szeptember 11-i terrortámadás után.

Fiennes korábban elmondta, mennyire meglepte, hogy tavaly őt kérték fel Michael Jackson szerepére.

Jackson lánya az epizódot beharangozó videó megtekintése után, csütörtökön egy Twitter-üzenetben közölte: „hányingere lett” attól, ahogy apját ábrázolják. Mint írta, felháborította „a nyilvánvaló inzultus, amely nem csak néhai apja, hanem keresztanyja, Elizabeth Taylor ellen is irányult”.

„Hol marad a tisztelet?” – tette fel a kérdést Paris Jackson hangsúlyozva, hogy apja és Taylor is egész életükben keményen dolgoztak, hogy maradandót alkossanak. „Szégyenteljes ábrázolás” – bírálta a műsort a sztár lánya.

Több mint 20 000-en írták alá a petíciót, amely a félórás műsor bojkottjára szólított fel. Az indítvány különösen azt kifogásolta, hogy Jacksont nem fekete színész, hanem Fiennes alakította.

„Könnyű belátni, hogy a történetből meggyőző film születhetett volna – azt azonban nehéz megérteni, hogy miért választották a Szerelmes Shakespeare színészét a világ egyik legnagyobb fekete zenészének szerepére” – fogalmaztak a petíció elindítói.

Michael Jackson 2009-ben, 50 éves korában hunyt el.

(BBC News / MTI)Kapcsolódó