/ / /

120 000 nézőnél tart a Havanna, csak oda

Hír

A dokumentumfilm tavaly december óta érhető el a Videán, nemsokára indul nemzetközi fesztiválkarrierje is.

Breier Ádám 52 perces dokumentumfilmje, A Havanna, csak oda három asszony története. Irén, Ágnes és Zsuzsa a 60-as években, jóval a rendszerváltás előtt vándorolt ki a szocialista testvérországba, idealistán és szerelmesen, tele világmegváltó tervekkel. Ketten közülük egyetemi tanárok lettek, egyikük masszőr. Ma mindhárman magányosan élnek, elváltak, gyermekeik az Egyesült Államokban vagy Nyugat-Európában telepedtek le. A film szeretettel, finom iróniával és humorral mutatja be szereplőit és a változások küszöbén álló Havannát, ahol az emberek banánon, rizsen, babon és cukron élnek, a wifi elvétve működik és esélyed sincs boldogulni, ha nincs legalább egy külföldi rokonod, vagy nem seftelsz autóalkatrészekkel.

Kép a filmből

A film nemzetközi karrierje Grúziában, a május 11-én kezdődő CinéDOC-Tbilisi filmfesztiválon indul. A filmet itt lehet online megnézni. Kritikánk itt olvasható. A film Facebook-oldala itt található.

A Havanna, csak oda a VS.hu támogatásával, a Klorofilm gyártásában készült, főbb alkotói Breier Ádám, Vodál Vera és Blaumann Edit.

Címkék

, , hír, film