Az aranyember és a csadoros vérszívó Az aranyember és a csadoros vérszívó

Az aranyember és a csadoros vérszívó

Ha kedd, akkor filmklub (s ha péntek, akkor is). Ezen a héten jön egy újabb élőzene-kíséretes némafilm Kolozsváron, egy merész vámpírmese Marosvásárhelyen, és a hetet egy 3D-s vetítés zárja Székelyudvarhelyen. Ráadásnak jöhet egy kis rajzfilm.

Marosvásárhely

  • Csadoros vérszívó (A Girl Walks Home Alone at Night, r. Ana Lily Amirpour, 2014) – Édentől Keletre Filmklub, ma este 7 órától a G-ben – Különös dolgok folynak Bad Cityben. A prostituáltaknak, drogosoknak, striciknek és más zűrös alakoknak otthont adó, haláltól és reménytelenségtől bűzlő iráni szellemvárosban egy magányos vámpír lesi a legtaszítóbb lakók lépteit. Amikor azonban a Fiú találkozik a Lánnyal, szokatlan románc kezdi bontogatni vérvörös szirmait... Kísérőfilmként Antal Szabolcs és Gál Apolka Szabadnap című rendezését vetítik. A filmeket felvezetik és bemutatják Szabó R. Ádám és Németh Szabolcs Előd képpartizánok.) – Az esemény a Facebookon

Kolozsvár

  • Az aranyember (r. Korda Sándor, 1918) – Magyar filmtörténeti filmklub a Tranzit Házban, ma este 8 órától – Élő zenekíséret: Jakab Benke Nándor, Kónya Eszter, Szőcs Tamás. Az esemény házigazdája Schneider Tibor, meghívottja pedig T. Szabó Levente, a BBTE Magyar lradalomtudományi Tanszék adjunktusa és Jakab-Benke Nándor filmkritikus. A filmet román felirattal vetítik.
  • Tavaly Marienbadban (L'année dernière à Marienbad, r. Alain Resnais, Alain Robbe-Grillet, 1961) – SapiMoziTéka, holnap este 18:30-tól az egyetem aulájában – A film cselekményének színhelye egy barokk luxuskastély, amely művészien kialakított parkjával előkelő gyógyszállóként működik. Egy férfi a parkban sétálgatva egy fiatal nővel találkozik. Úgy tűnik, egy évvel ezelőtt szerelmi viszonyuk volt. Mégis, mintha mégsem ismernék egymást. Valódi és elképzelt emlékekből és gondolatokból szövevényes történet bontakozik ki anélkül, hogy végül a néző a valóságos eseményekről a hagyományos értelemben vett tiszta képet alkothatna. A film a tudatos érzékelés bizonyosságának kérdéseiről szól. Rövid időn belül az alapművek rangjára emelkedett, és a hagyományos elbeszélő mozi mellett a filmnyelv továbbfejlesztésének új irányát jelölte ki. – Az esemény a Facebookon

Székelyudvarhely

  • Noé (Noah, r. Darren Aronofsky, 2014) – 3D filmklub, Városi Könyvtár, péntek délután 5 órától – Noét látomások gyötrik, melyekben apokaliptikus özönvíz sújtja a világot, így mindent elkövet, hogy megmentse családját a katasztrófától.
  • Rio 2 (r. Carlos Saldanha, 2014) – 3D filmklub, Városi Könyvtár, szombat délelőtt 9-től és 11-től – Blu, Csili és három fiókájuk boldogan élik háziasított életüket Rio de Janeiro buzgó városában. Csili egyszer azonban úgy dönt, a csemetéknek meg kell tanulniuk, milyen az élet a vadonban, így a família az Amazonas vidéke felé veszi az irányt.

A belépés minden helyszínen ingyenes.

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat