Jelentkezés a Mediawave fesztiválra


2009. január 10-ig lehet filmeket nevezni a 19. MEDIAWAVE Nemzetközi Film és Zenei Fesztiválra. A rendezvény történetében most először hirdetnek a szervezők versenyt játékfilm kategóriában is.

A 2009. április 25–május 2. között megrendezendő Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztiválra bármely műfajban (fikció, dokumentum, animáció, kísérleti, zenei film) és bármilyen terjedelemben (rövid és egész estés film) lehet filmeket nevezni. A nevezés díjtalan.

A „fényírók fesztiválja” olyan alkotók jelentkezését várja, akik a divattól független, egyéni úton járnak, akik számára a technika nem cél, hanem eszköz; akik öntörvényű filmnyelvet akarnak teremteni, éljenek bárhol a világban, akár kisebbségben vagy kevésbé reflektorfényben lévő tájakon.

A szervezők olyan fesztivált szeretnének, ahol nem az egzotikum vagy a trükk játssza a főszerepet, hanem az eredeti, a friss, az életteli szemlélet, ahol sokféle gondolkodású, szabad szellemű alkotók találkozhatnak egymással.

A győri helyszín határhelyzete lehetőséget biztosít arra, hogy a fesztivál tudatosan közvetítsen az egymástól ma is meglehetősen elzárt, kelet- és nyugat-európai régió művészeti mozgásai között. A szervezők célja nem az egységesítés, hanem a helyi értékek, sajátosságok bemutatása. Kelet és nyugat határán, az egykori politikai és a legújabb kori kulturális és gazdasági vasfüggöny keleti végvárában megkísérelik felmutatni a jelenkori filmes népvándorlás eredményeit, amelyet más vizuális előadások (színház, mozgásszínház, kiállítások), valamint népzenei, improvizatív és alternatív zenei koncertek egészítenek ki.

A versenyprogram filmjeit, angol felirattal ellátva, 35 mm-ről, 16 mm-ről, Betacam SP-ről vagy dv-ről fogják vetíteni.

További információk a fesztiválról, a nevezési szabályokról, illetve a versenyfilmes kategóriákról a www.mediawave.hu oldalon.Kapcsolódó