Flashmob a román filmtörvényért


„Jó filmtörvényt akarunk a román fillművészet számára, és valós vitát a 91. számú kormányrendeletről” – áll a szervezők felhívásában. A találkozó ma este 9-kor lesz a kolozsvári román színház előtt.

„Több mint 450 filmkészítő, színész, kritikus és szakmabeli küldött kedden Románia elnökének egy levelet, amelyben arra kérik, ne fogadja el a 2016/91-es, a filmtörvényt módosító, sürgősségi kormányrendeletet elutasító határozatot, és küldje vissza a rendeletet a parlamentbe, igazi vitára” – foglalják össze a flashmob szervezői.

Elutasította a képviselőház a filmtörvényt módosító 2016/91-es sürgősségi kormányrendeletet, amely a filmtámogatási rendszer gyökeres reformját tűzte ki célul, illetve felélesztette volna az Országos Filmarchívumot. A kormányrendelet tavaly novemberben lépett hatályba, miután a Dacian Cioloş vezette szakértői kormány, mandátuma utolsó száz méterén fogadta el. >> tovább az előzményekhez

A találkozó a TIFF vörös szőnyegén lesz, közvetlenül a zárógála előtt, ma este 9 órakor. Az öt perces akcióban akkor is részt lehet venni, ha valaki nem akar utána beülni a fesztiválzáróra.

Az esemény a Facebookon


Kapcsolódó