Elkezdődött a második Legendás állatok… film forgatása


A Warner Bros. Londonhoz közeli Leavesden Stúdiójában, tegnap elkezdődött a J. K. Rowling-regényadaptáció folytatásának a forgatása. Ugyanitt forogtak a Harry Potter-filmek és a Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them) is.

A folytatásban visszatér Eddie Redmayne Newt Scamander szerepében, és megküzd a Johnny Depp alakította gonosz varázslóval, Gellert Grindelwalddal, akit az előző filmben leleplezett – írja a Variety a stúdió információira hivatkozva. A jövendőbeli roxforti nagymester, Albus Dumbledore ifjúkori figuráját Jude Law kapta. Visszatér Tina (Katherine Waterston), Queenie (Alison Sudol), Credence (Ezra Miller) és Jacob (Dan Fogler) karaktere is.

A sequel sztorija az 1920-as években, Párizsban játszódik, kevéssel azután, hogy Scamander elkapta Grindelwaldot, vagyis röviddel az előző rész történetének a vége után. „Grindelwaldmegszökik, és követőket gyűjt – a varázslókat igyekszik minden, varázserővel nem rendelkező lény fölé emelni. Egyvalaki képes megállítani, egy varázsló, akit valaha a legjobb barátjának tartott, Albus Dumbledore. Csakhogy Dumbledore-nak is szüksége lesz segítségre, méghozzá attól a varázslótól, aki nemrég megállította Grindelwaldot: egykori diákjára, Newt Scamanderre.” Grindelwald megállítása egyúttal hűséget tesztel a „varázslók veszélyes és megosztott világában”.

A forgatókönyvet J. K. Rowling írta, a rendező ismét David Yates.

A Legendás állatok és megfigyelésük nemzetközi bevétele több mint 800 millió dollár volt. A folytatást 2018 novemberében mutatják be – ez lesz az öt részesre tervezett franchise második darabja.Kapcsolódó