/ / /

Tarantino Amerika egyik legendás gonosztevőjéről készít filmet

Hír

Quentin Tarantino A-listás színészekkel tárgyal a Manson-gyilkosságokról szóló, új filmje kapcsán, amelynek a címét egyelőre nem lehet tudni.

A forgatókönyvet maga Tarantino írta, természetesen ő is rendezi a filmet, amelynek producerei korábbi munkatársai, Harvey és Bob Weinstein lesznek – tudta meg a The Hollywood Reporter. Az online lap névtelen forrásokra hivatkozva állítja, hogy Tarantino az utolsó simításokat végzi a forgatókönyvön, és megkereste már Brad Pittet – akivel a Becstelen brigantyk alkalmával dolgozott együtt –, illetve Jennifer Lawrence-t (bár utóbbit állítólag nem érdekli a szerep).

Charles Manson

A forgatókönyvről is keveset tudni egyelőre, annyi azonban bizonyos, hogy a Sharon Tate színésznőnek, Roman Polanski feleségének a meggyilkolásáról lesz szó benne, akivel Charles Manson és követői 1969-ben végeztek. A pszichopata vezette „Manson család” tagjai megtámadtak egy Los Angeles-i házat, ahol vezérük egy zenei producert otthonát sejti. A producer korábban visszautasította őt, a házban azonban ekkor már Tate és Polanski lakott. Augusztus 8-án éjjel, néhány óra alatt a négy bűnöző, késsel és fegyverekkel felszerelkezve meggyilkolja a nyolc és fél hónapos várandós Sharon Tate-et és további négy személyt. Charles Mansont és néhány követőjét 1971-ben életfogytiglani börtönre ítélték ezért és több másik, ugyanazon a nyáron elkövetett bűncselekményért.

Ez lesz Tarantino első filmje, amely megtörtént eseményeken alapszik. A terv szerint 2018 nyarán leforgatnak.