Megvannak az idei Emmy-jelölések


Közzétették a 69. Primetime Emmy Díjak jelöltlistáját. A „tévés Oscarokat” szeptember 17-én adják majd át a Los Angeles-i Microsoft Theatre-ben.

Az NBC Saturday Night Live című vígjátéksorozata és az HBO Westworld című sci-fije vezeti a listát, mindkettő 22 kategóriában kapott jelölést. Az FX Feud: Bette and Joan című, életrajzi témájú sorozatát és a Netflix Stranger Thingsét 18-18 kategóriában jelölték díjra. A Veep 17, a Big Little Lies és a  Fargo 16-16 jelölést kapott.

A gyártó tévécsatornák közül szokás szerint az HBO vezeti a listát 110 jelöléssel, a Netflix és az NBC követi 91, illetve 64 jelöléssel. Az ötös topba bekerült az FX és az ABC is, 54, illetve 34 jelöléssel.

A legjobb drámasorozat díjára idén a Better Call Saul, a The Crown, a The Handmaid’s Tale, a House of Cards, a Stranger Things, a This Is Us és a Westworld esélyes. A díjat tavaly a Trónok harca nyerte meg.

A legjobb vígjátéksorozat az Atlanta, a black-ish, Master of None, a Modern Family, a Silicon Valley, az Unbreakable Kimmy Schmidt vagy a Veep lehet – utóbbi ráduplázhat a díjra.

A minisorozatos kategória öt jelöltje a Black Mirror („San Junipero”), a Dolly Parton’s Christmas Of Many Colors: Circle Of Love, a Sherlock: The Lying Detective, The Immortal Life of Henrietta Lacks és a The Wizard of Lies.

A középhosszú sorozatok közül a Big Little Lies, a Fargo, a Feud, a Genius és a The Night Of kaphat díjat szeptemberben.

A jelöltek teljes listája itt.Kapcsolódó