Obi-Wan Kenobi-film a láthatáron?


Úgy tűnik, hogy az egyre csak hízó Star Wars-katalógus legújabb spinoffja az öreg jedire, Obi-Wan Kenobira fog fókuszálni.

Ugyebár a Disney kétes értékű gyámsága alá vett sagakomplexum közelgő spinoffja (az ún. „antológia-filmek”) Han Solóról szól majd, de már elkezdték tervezgetni a következőt, sőt, már rendezővel is tárgyalnak: az önálló Kenobi-filmet talán Stephen Daldry fogja rendezni, ami elsőre kicsit fura választásnak tűnhet, hiszen a brit direktor eddig eléggé másfajta filmeket készített: ő a Billy Elliot, az Órák, valamint A felolvasó rendezője.

Mivel még forgatókönyv sincs, castingjavaslatokról sem lehet tudni. Mint ismeretes, a prequel-epizódokban Ewan McGregor játszotta az akkor fiatal jedi-mestert, és a skót színész még eléggé formában van, hogy újra magára ölthesse a szamuráj-lovagrend jellegzetes gúnyáját. Annál nehezebb lenne az eredeti trilógia idős mesterét feleleveníteni, hiszen az abban játszó brit színészlegenda, Alec Guinness 2000-ben elhunyt. Habár, ahogy a Disney-féle hullagyalázó gyakorlatot elnézzük, nem rettennének vissza a digitális rekreációtól sem.

Természetesen mindez még csak pletyka-stádiumban van, hiszen egyelőre sem a Lucasfilm, sem az azt birtokló Disney nem tett semmiféle hivatalos bejelentést.

(variety)Kapcsolódó