Montrealban debütál Vékes Csaba első filmje


A Hetedik alabárdost a csütörtökön kezdődő 41. Montreali World Filmfesztiválon vetítik először, szeptember 2-án.

A Montreali World Filmfesztivált A nemzetközi producerszövetség (FIAPF) a világ 15 legszínvonalasabb fesztiválja közé sorolja a montreali fesztivált, többek közt a berlini, cannes-i és a velencei rendezvényekkel együtt. A Hetedik alabárdost az elsőfilmes versenyprogramban láthatja a közönség.

A Bánki Gergely főszereplésével készült vígjáték a filmalap fiatal tehetségeket támogató Inkubátor Programjának elsőként elkészült alkotása.

Vékes Csaba filmje egy humoros karriertörténet, amelyben egy mellőzött színész váratlan felkérést kap, az „örök statiszta” szerepéből a teátrum vezető rendezőjévé válik. Innentől nemcsak saját álmaiért, hanem az egész társulatért is küzdeni kezd. A napjaink színházi világában játszódó, szürreális elemekkel tarkított szatírából kiderül, a főhős mit tud kezdeni a számtalan buktatót rejtő vadonatúj megbízatással, és az is, mit szólnak ehhez a kollégái?

A címszerepben A mi kis falunk sorozatból, a Brazilokból és Vranik Roland Fekete keféjéből is ismert Bánki Gergely látható. A további szerepekben Sárközi-Nagy Ilona, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze, Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Ujlaki Dénes, Mohai Tamás, Nagy Ervin, Murányi Tünde, Kalocsay Mercedes, Ruszina Szabolcs, Majzik Edit, Felhőfi-Kiss László, Dióssi Gábor, Pálos Hanna, Polgár Péter tűnik fel.

A Hetedik alabárdost szeptember 21-étől vetítik a magyarországi mozik, de a premier előtt már bemutatják a nyíregyházi Vidor Fesztiválon és a miskolci Jameson CineFest versenyprogramjában.Kapcsolódó