/ / /

Montrealban debütál Vékes Csaba első filmje

Hír

A Hetedik alabárdost a csütörtökön kezdődő 41. Montreali World Filmfesztiválon vetítik először, szeptember 2-án.

A Montreali World Filmfesztivált A nemzetközi producerszövetség (FIAPF) a világ 15 legszínvonalasabb fesztiválja közé sorolja a montreali fesztivált, többek közt a berlini, cannes-i és a velencei rendezvényekkel együtt. A Hetedik alabárdost az elsőfilmes versenyprogramban láthatja a közönség.

A Bánki Gergely főszereplésével készült vígjáték a filmalap fiatal tehetségeket támogató Inkubátor Programjának elsőként elkészült alkotása.

Montrealban debütál Vékes Csaba első filmje

Vékes Csaba filmje egy humoros karriertörténet, amelyben egy mellőzött színész váratlan felkérést kap, az „örök statiszta” szerepéből a teátrum vezető rendezőjévé válik. Innentől nemcsak saját álmaiért, hanem az egész társulatért is küzdeni kezd. A napjaink színházi világában játszódó, szürreális elemekkel tarkított szatírából kiderül, a főhős mit tud kezdeni a számtalan buktatót rejtő vadonatúj megbízatással, és az is, mit szólnak ehhez a kollégái?

A címszerepben A mi kis falunk sorozatból, a Brazilokból és Vranik Roland Fekete keféjéből is ismert Bánki Gergely látható. A további szerepekben Sárközi-Nagy Ilona, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze, Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Ujlaki Dénes, Mohai Tamás, Nagy Ervin, Murányi Tünde, Kalocsay Mercedes, Ruszina Szabolcs, Majzik Edit, Felhőfi-Kiss László, Dióssi Gábor, Pálos Hanna, Polgár Péter tűnik fel.

A Hetedik alabárdost szeptember 21-étől vetítik a magyarországi mozik, de a premier előtt már bemutatják a nyíregyházi Vidor Fesztiválon és a miskolci Jameson CineFest versenyprogramjában.

Címkék

, , , hír, film